Wil je iets gaan zagen, dan heb je daar de juiste apparatuur bij nodig. Welke zaagmachine past bij jouw klus, dat kan nog best lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten zaagmachines die elk goed zijn voor verschillende materialen en objecten. Dus als je nauwkeurig en gemakkelijk je zaagklus wilt klaren, lees dan hier een aantal belangrijke zaagmachines.

Afkortzaag

Een veelgebruikte zaag is de afkortzaag. Deze zaag gebruikt zowel de doe-het-zelver als de professional. De afkortzaag gebruikt men meestal om grote stukken hout op maat te zagen. Het voordeel ten opzichte van een handzaag is dat je niet veel kracht hoeft te zetten als je een afkortzaag gebruikt.

Decoupeerzaag

Een andere bekende zaag is de decoupeerzaag. Met een decoupeerzaag kun je allerlei soorten materialen zagen, zoals metaal, hout, kunststof etc. Er zijn verschillende soorten zaagbladen bij ieder materiaal. Omdat de decoupeerzaag vrij klein van formaat is, kun je hem gebruiken om kleine objecten te zagen of om figuren te zagen.

Cirkelzaag

De cirkelzaag heeft zoals zijn naam doet vermoeden, een ronde vorm. Met deze compacte en vrij lichte zaag kun je eenvoudig grote MDF-platen op maat zagen. Met een cirkelzaag is het makkelijk om op een rechte lijn te blijven. Zo zaag je lange lijnen nauwkeurig en maak je minder snel fouten.

Zaagtafel

Een zaagtafel is ideaal om grote objecten mee te zagen. In tegenstelling tot bovengenoemde zagen, beweeg je het object op de zaagtafel om te zagen in plaats van de zaagmachine. Je hoeft hier bijna geen kracht bij te zetten, dus je kunt je volledig richten op het nauwkeurig bewegen van je object. Er zijn veel verschillende soorten zaagtafels, dus kies er een die precies aansluit bij jouw wensen.

Aluminium zaagmachine

Wil je op grote schaal aluminium profielen bewerken, dan heb je een aluminium zaagmachine nodig. Zaagmachines voor aluminium profielen zijn er in diverse varianten en maten. Van de automatische 1-kops zaagmachine tot de geavanceerde 2-kops zaagmachine voor 3D zagen.