Installeer een gietvloer in je bedrijf

Denk je erover om een nieuwe vloer in je bedrijf te installeren? Overweeg dan een gietvloer. Dit is een praktische, kosteneffectieve vloer die bovendien zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden is. Bovendien zijn gietvloeren zeer duurzaam, wat betekent dat je er zeer lang plezier aan zult beleven, mits dit type vloer op de juiste manier is gelegd.

Diverse gietvloeren

Gietvloeren zijn in principe geschikt voor vrijwel elk type bedrijfsvloer. Er zijn verschillende soorten gietvloeren. De drie meest voorkomende typen zijn cementvloeren, epoxy en polyurethaan (of PU) gietvloeren. De vloeren kunnen in verschillende lagen worden aangebracht en daardoor is er niet één vaste standaard gietvloer van Epoxy of PU, maar zijn er vele variaties mogelijk. Afhankelijk van de eisen die je aan de vloer stelt, kies je de juiste vloer. Epoxy is twee keer zo hard als beton en de poriën zijn gesloten, wat betekent dat de vloer slijtvast, onderhoudsarm, vloeistofdicht en vochtbestendig is. Het is mogelijk om kleuren te mengen, zodat de vloer in talloze verschillende kleuren kan worden geleverd.

Vestigingen

Gietvloeren zijn geschikt voor elke industrie. Ontdek de belangrijke voordelen voor de industrie, de voedingssector en de automobielsector, maar ook voor de horeca, kantoren en andere sectoren:

  • Gietvloer voor de industrie

In verschillende sectoren zijn gietvloeren ideaal. Neem met ons de verschillende opties door:

  • Industriële hallen

Wil je de gietvloer installeren in een magazijn met zware voertuigen of in een andere industriële omgeving? Dan is de gietvloer zeer geschikt, dankzij de hoge mechanische belastbaarheid.

  • Gietvloer voor de horeca

Werk hygiënisch, kwalitatief hoogwaardig en volledig veilig, bijvoorbeeld dankzij de antislipafwerking. Speciaal voor omgevingen waar hard gewerkt wordt en veel beweging is.

  • Voedingsmiddelensector

Voldoe je aan de strenge HACCP-eisen met een vloer die je gemakkelijk kunt schoonmaken? 100% hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden met een beperkt dagelijks gebruik.

  • Gegoten vloer voor op kantoor

De eenvoudig te reinigen en duurzame keuze voor kantoren en soortgelijke omgevingen. Verkleurt niet, dankzij de hoge UV-bestendigheid van de epoxygietvloer.

  • Gietvloeren voor de automobielsector

Volledig vloeistofdicht, de ideale keuze in de werkplaats of de carwash. Gietvloeren speciaal voor de automobielindustrie, volgens alle belangrijke richtlijnen die van toepassing zijn.

Conclusie

Kan in vele andere sectoren worden gebruikt. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Gietvloeren zijn ontwikkeld voor diegenen die de hoogste eisen stellen aan weerstand, veiligheid en gebruiksgemak. Dit type gietvloer bewijst zijn waarde in de zwaarste omstandigheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Blijf dan onze blogs lezen.