Je bent druk bezig met verbouwen en inmiddels is het tijd om een vloer uit te kiezen. Je twijfelt alleen nog tussen een gietvloer en een PVC vloer. Wat zijn nu de voor- en nadelen van beide vloeren en waar kun je het beste voor kiezen? in dit artikel kan je hier meer over lezen.

Gietvloer

Een gietvloer is een stevige vloer die in principe lang meegaat. Het is makkelijk in het onderhoud en eenvoudig schoon te maken. Ook is een gietvloer vochtwerend, waardoor het een goede vloer is voor in de keuken of badkamer. Het materiaal voelt ook comfortabel en warm aan. Eventueel is het mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming.

De aanbrengtijd is echter een nadeel van een gietvloer. Dit is meestal wel vier tot vijf dagen en in die tijd kun je niets in de ruimte doen. Dat komt doordat er verschillende lagen moeten worden aangebracht die ook allemaal goed moeten drogen. Dat kan lastig zijn als je middenin een verbouwing zit. Daarbij is een gietvloer niet goed bestand tegen krassen en kan het materiaal gaan verkleuren, maar je kunt toplagen aanbrengen die dit tegengaan. De prijzen van een gietvloer kun je bekijken op gietvloerprijzen.nl.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/interieur-woonkamer-meubilair-2685521/

PVC vloer

Net als een gietvloer gaat een PVC vloer ook lang mee. Deze vloer hoeft eveneens amper onderhouden te worden en het reinigen van een PVC vloer is makkelijk. Ook PVC voelt comfortabel en warm aan en je kunt hier vloerverwarming onder leggen. Een ander voordeel van PVC is dat het geluiddempend is.

Een nadeel van een PVC vloer is dat het moet worden aangebracht op een goed geëgaliseerde vloer. Dit kan wat meer werk met zich meebrengen. Daarbij is de vloer niet zo goed bestand tegen krassen. Je zult er bij een PVC vloer dus goed op moeten letten dat je hem niet beschadigd met steentjes die onder je schoenen zitten of het schuiven van meubels.

Bron: Gietvloer Rotterdam