Niet elke ondernemer heeft voldoende magazijnruimte en niet alle ondernemers weten hoe ze een magazijn op een slimme manier moeten inrichten. In deze blog willen we je daarom graag een aantal tips geven waarmee je zeker een efficiënter ingericht magazijn kunt hebben. Kijk snel verder en laat je inspireren door deze tips.

Palletstellingen

Palletstellingen zijn een goede uitvindingen om de dichtheid van je magazijn te vergroten. Zo is het makkelijker om al je spullen in je magazijn te stallen. Logica vertelt ons, dat wanneer je niet opzij kunt, is het altijd nog mogelijk om omhoog te gaan. Dat kan dus heel goed met palletstellingen.

Waar haal je de spullen?

Heb je leveranciers uit Japan? Kun je de spullen niet dichter bij huis halen, bijvoorbeeld Duitsland. Waarom is dit slimmer? In termen van efficiënt denken is dit beter vanwege het feit dat een leverancier van uit de buurt sneller kleinere hoeveelheden kan leveren. Natuurlijk is het ook een stuk beter voor het milieu, in termen van afstand en brandstofverbruik.

Heb je wel alles nodig?

Het is slim om eens kritisch in je magazijn rond te kijken. Er zal gerust een boel in staan wat je wellicht niet meer gebruikt. Dat kan dan gerust weggedaan worden. Deze acties ruimen op en zorgen ervoor dat je magazijn niet volloopt met onnodige objecten.

Hou je het evenwicht in de gaten?

Er moet een ideaal evenwicht bestaan tussen de producten die je bestelt, die je in het magazijn kunt houden en hoeveel je er wekelijks van verkoopt.

Voordelen van een betere balans

Er zijn voordelen die een betere balans met zich meebrengen:

  • Je werkt efficiënter
  • Kosten dalen
  • Meer capaciteit in je magazijn

Conclusie

Er zijn zoveel slimme manieren om een magazijn efficiënt in te richten. Je zult geld besparen en gewoon lekkerder werken. Palletstellingen zijn een goede manieren om de capaciteit van je magazijn te vergroten.