In de bouw en engineering is het belangrijk dat je kan rekenen op een vast team met vakbekwame mensen. Maar het kan gebeuren dat een gedeelte van je personeel uitvalt door ziekte of andere omstandigheden. Wanneer hier sprake is van slechts een aantal dagen, valt het allemaal nog te behappen. Maar als dit geldt voor een langere periode, krijg je toch echt te maken met capaciteitsproblemen. Hoe los je dit zo snel mogelijk op in een wereld waar deskundig personeel hard nodig is?

Gebruik de techniek van tegenwoordig

Om in te kunnen spelen op de capaciteitsproblemen, is het ook belangrijk om gebruik te maken van de technieken waar we tegenwoordig gebruik van kunnen maken. Je kunt niet in een aantal seconden een aantal mensen tevoorschijn toveren op de bouwplaats, maar het is wel mogelijk om een aantal stappen in de reguliere werkwijze aan te pakken. Een voorbeeld hiervan is door gebruik te maken van digitalisatie. Dit komt bijvoorbeeld van pas als je iets wilt inmeten en vervolgens uitzetten.

Efficiënt werken

Om in te spelen op capaciteitsproblemen, is het belangrijk om vooraf alvast de nodige maatregelen te nemen. Maak bijvoorbeeld een database aan met alle ontwerpen. Hierin markeer je een aantal basiselementen die geschikt zijn voor tal van andere ontwerpen. Deze haal je vervolgens weer naar voren uit de database om snel een ontwerp te kunnen maken. Je kunt ook overwegen om dit een vast onderdeel te laten worden van de werkwijze binnen het bedrijf om zo altijd zo efficiënt mogelijk aan de slag te gaan.

Contact met een detacheringsbureau

Een groot netwerk is een handig middel om aan nieuwe klanten te komen. Maar zorg ook dat je contact legt met partijen die je op andere gebieden kunnen helpen. Zo zijn er detacheringsbureaus die zich focussen op het leveren van Cad professionals binnen korte tijd. Hier kan je een beroep op doen wanneer er sprake is van capaciteitsproblemen, maar ook wanneer je het bestaande team graag uit zou willen breiden.