Om ervoor te zorgen dat je werknemers veilig kunnen werken en er in het geval van een ongeluk iemand aanwezig is om ze te helpen is het zaak dat je altijd een bedrijfshulpverlener op de vloer hebt staan. Deze Bhv’er kan mensen helpen en in veiligheid brengen totdat de hulpdiensten gearriveerd zijn. Als je reeds mensen met een BHV certificaat in dienst hebt is het zaak dat ze jaarlijks een BHV herhalingstraining volgen.

Volg een herhalingscursus

Omdat een BHV certificaat maar een jaar geldig is dien je als Bhv’er dit jaarlijks te laten verlengen. Dit is niet alleen bij wet verplicht maar het is met name belangrijk dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op dit gebied en je kennis opfrist en in de praktijk brengt. Als je een herhalingstraining volgt en deze succesvol afsluit wordt je certificaat voor een jaar verlengd zodat je weer als Bhv’er mag werken.

Verschillende trainingen mogelijk

Als je ervoor kiest als bedrijf je Bhv’ers naar een herhalingstraining van G4S te sturen om hun certificaat geldig te laten blijven kun je een keuze maken uit diverse trainingen op dit gebied. Zo is er de keuze uit Herhaling Bedrijfshulpverlening (inclusief AED) of Herhaling Brand, Alarmeren, Ontruimen en Communicatie. De trainingen kunnen indien gewenst op het eigen bedrijf gegeven worden maar er kan ook voor gekozen worden naar een van de speciale trainingslocaties te gaan.

Wees voorbereid

In de herhalingscursus die één dag duurt kunnen de Bhv’ers hun kennis weer helemaal up-to-date brengen en vooral toepassen in de praktijk. Groot voordeel van een in-company training is dat je gericht kunt werken met situaties die zich kunnen voordoen op jouw bedrijf. Zo zijn de werknemers goed voorbereid op eventuele calamiteiten en weten ze wat te doen.