Als je last hebt van mollen in de tuin, wil je hier waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. De molshopen maken je tuin er niet mooier op en de mollen eten ook de wortels van je planten. Als je jouw tuin mooi wilt houden, zal je dus de mollen moeten bestrijden. Je kunt natuurlijk een mollenklem kopen, maar misschien wil je de diertjes liever niet doden of pijn doen. Hoe bestrijd je de mollen dan? Hieronder ontdek je hoe je mollen kunt bestrijden op een diervriendelijke manier.

Mollen verjager

De mollen verjager is een middel dat nog niet iedereen kent en ideaal is om mollen te bestrijden zonder ze pijn te doen. Het is een eenvoudig apparaat dat je alleen maar hoeft aan te zetten en in de grond te steken. Het apparaat zal dan op lage frequentie trillingen uitzenden en knaagdieren zijn hier heel gevoelig voor. De mollen zullen dan ook het terrein verlaten.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/mole-de-natuur-dieren-geloofspunten-13299/

Mollenkoker

Een andere optie is de mollenkoker. Hier doe je wat voeding of een voedingssupplement in. De mol komt hierop af en gaat de koker in. Vervolgens sluit jij de koker en laat je de mol vrij op een andere terrein (bijvoorbeeld een natuurgebied).

Geuren

Wist je dat mollen ook een hekel hebben aan bepaalde geuren? Zo kunnen ze bijvoorbeeld niet tegen de geur van ui of knoflook. Als ze dit ruiken, zullen ze waarschijnlijk je tuin verlaten. Er zijn echter ook bepaalde planten die een geur verspreiden die voor mollen zeer onaangenaam is, bijvoorbeeld keizerskroon en kruisbladwolfsmelk. Het is aan te raden deze planten in je tuin te plaatsen als je mollen wilt bestrijden en  wilt voorkomen dat mollen zich in je tuin gaan nestelen.

Mollengaas

Een andere optie om te voorkomen dat mollen zich gaan nestelen in je tuin is het plaatsen van mollengaas. Dit plaats je onder de grond. Mollen kunnen na plaatsing niet meer bij de wortels van je planten, waardoor ze geen eten meer hebben in je tuin. Ze zullen dan op zoek gaan naar een andere leefomgeving.