Moet je nog voor heel veel zaken een beslissing maken als het op interieur in jouw woning aankomt? Dan kan je je het voor één van die dingen al heel gemakkelijk maken. Wat betreft de vloer kan jouw keuze snel gemaakt worden. Zo moet je maar eens nadenken over een gietvloer in jouw woning. Er zijn tal van voordelen aan verbonden en je hebt gietvloeren in allerlei soorten en kleuren! Bovendien zijn ze vaak te combineren met allerlei extra’s zoals vloerverwarming of anti-slip. 

Wat is een gietvloer? 

Een gietvloer is simpelweg een naadloze afgewerkte vloer die wordt gelegd op een dragende ondervloer. Ze zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Denk maar aan woonbeton, epoxy vloer, troffelvloer of vloercoating. Bovendien zijn ze ook nog eens in allerlei kleuren te verkrijgen, wat maakt dat je echt wel een vloer volledig naar jouw wens en smaak kan kiezen. Het is een vloer zonder naden, wat maakt dat het een mooi geheel over heel de verdieping in jouw woning creëert. 

Voordelen van een gietvloer 

De voordelen van een gietvloer zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. De voornaamste zijn dat in welke soort en kleur je ze ook kiest, ze altijd heel strak en stijlvol zijn. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk in onderhoud en dat is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Nog een voordeel is dat ze met allerlei toepassingsmogelijkheden komen en dat je ze in elke ruimte in je woning kan laten leggen of zelf leggen!  

Nadelen van een gietvloer

De nadelen van een gietvloer zijn dan weer eerder beperkt. Het grootste nadeel aan een gietvloer, vooral dan eentje in de epoxy soort, is dat hij snel beschadigd kan raken. Vooral met krassen moet je heel erg opletten. Uiteindelijk heb je dit natuurlijk zelf in de hand. Wanneer je kiest voor een epoxy gietvloer, moet je niet met de meubels over de vloeren gaan schuiven. Op die manier kan je vermijden dat je vloer snel vol krassen komt te staan. Verder is het een soort vloer die alleen maar voordelen te bieden heeft!