Wanneer je een tuin hebt die wel een opknapbeurt dan is het leuk om een ambitieus plan op te stellen en uit te voeren. Voor veel mensen betekent dit dat ze een tuinhuis of een blokhut in de tuin neer gaan zetten. Zo’n houten bouwwerk geeft al direct een hele geweldige sfeer aan de tuin. Daarbij wordt het al snel de sociale kern van deze buitenruimte. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je er al een schuur heb staan, die al wat ouder is en eigenlijk alleen maar als rotzooihok gebruikt wordt. We raden je dan aan om deze schuur eerst te verwijderen zodat er plaats komt voor een mooie stijlvolle blokhut. Het is slim om deze schuur door een sloopbedrijf weg te laten halen, zo ben je snel van je sloopmateriaal af en kan je tuinvernieuwing beginnen.

Het herinrichten van je tuin 

Het is belangrijk om vanuit een centraal punt te denken om een nieuwe look voor de tuin te creëren. Een blokhut is dan zeer interessant om als beginpunt te nemen. (We gaan er op dit moment even vanuit dat je de oude schuur al door een sloopbedrijf hebt laten weghalen.) Er zijn heel veel blokhutten te koop, maar de mooiste is toch wel de blokhut met veranda. Wanneer je die op een goede manier isoleert zou jij ook nog een buitenkamer van kunnen maken voor een wat ouder thuiswonend kind. Op de veranda kun je heerlijk zitten. Ook wanneer het in ons land weer eens regent. Dat komt omdat veel blokhutten met een veranda ook beschikken over een overkapping. Heerlijk!

Maak een vijver 

Naast de blokhut in de tuin is een vijver ook een heel mooi element voor de buitenruimte. Dit is ook echt zo’n centrum waar je naartoe kan werken, bijvoorbeeld een pad van het huis of de achterdeur naar de vijver aanleggen. Naast dit pad kun je dan allerlei vegetatie planten. Daarbij is het mogelijk om met behulp van natuurlijke materialen als hout, bamboe en natuursteen de stijl van je tuin vorm te geven. Kies je voor een natuurlijke stijl, dan maak je veel gebruik van hout en bamboe. Hou je meer van een industriële stijl, dan heeft beton de hoofdrol. Natuurlijk kun je combineren wat je maar wilt. Zorg er altijd voor dat je niet te veel materialen en elementen in je tuin stopt. Want dat zorgt voor een overdaad, wat ten koste van de esthetische kwaliteit gaat.