Heb je net een nieuwe woning gekocht? Of wil je je huidige woning een complete make-over geven? Begin bij de basis, de vloer. Een gietvloer past bij vele interieurstijlen. Een gietvloer is gemaakt van kunststof en kan alleen op een egale ondergrond worden gegoten. Als je een betonvloer hebt liggen, scheelt dat je een hoop sloopwerk en geld! Deze ondergrond werkt namelijk perfect voor een gietvloer. Als de vloer is gelegd kun je nadenken over het interieur, wil je gaan voor een minimalistisch vibe? Gebruik de volgende tips voor het inrichten van je vernieuwde woning. 

Wat houdt een minimalistisch interieur in? 

Een minimalistisch huis kenmerkt zich door eenvoud en laconisme in de inrichting en decoratie. Een minimalistisch interieur is te bereiken door gebruik te maken van functionele meubels, geometrische vormen en een combinatie van slechts enkele basiskleuren. Een gietvloer werkt perfect bij een minimalistisch interieur, de vloer is verkrijgbaar in natuurlijke tinten en is voegvrij! De minimalistische esthetiek kan echter soms wat te strak en te klinisch aanvoelen. Gelukkig kun je ook met een minimalistisch interieur wat gezelligheid en leven in het huis brengen, maar toch rommelvrij houden. Hier zijn enkele tips om je minimalistische huis warm en gezellig te maken.

Ga ook eens voor een andere vorm meubel

In een minimalistische kamer staan vaak meubels met harde en rechte lijnen. Alleen maar harde en rechte lijnen kunnen er al snel onpersoonlijk en saai uitzien. De oplossing voor dit probleem is eenvoudig; ga ook eens voor bijvoorbeeld wat rondere meubels, zoals een zitzak, booglamp of een ronde salontafel. Hierdoor breek je de symmetrie wat af, maar houd je je interieur minimalistisch. 

Focus op de muren

Als je in een kleine ruimte woont of als je niet veel meubels in je huis wilt hebben staan kan het lastig zijn je huis een persoonlijke touch te geven. Als je de vloer zo leeg mogelijk wilt houden kun je dingen aan de muur hangen, zoals mooie lijsten met posters, foto’s, schilderijen of een plankje of wandrek met wat accessoires. Je zou zelfs een wandtapijt kunnen ophangen voor meer sfeer. De muren hoeven bij een minimalistisch interieur niet per se wit te blijven. Kies ervoor om een accentmuur te maken en die een andere kleur te geven. 

Voeg meer accessoires toe

Een accessoire is iets dat een esthetische waarde toevoegt aan elke ruimte, maar dat betekent niet geen functioneel doel hoeft te hebben. Als je een echte minimalist wilt blijven, weet dan gewoon dat je genoeg mogelijkheden hebt. Enkele van de meest populaire functionele accessoires zijn kussens, wandspiegels, decoratieve kommen, koffieboeken, geurkaarsen en onderhoudsarme binnenplanten. Je zult deze items op een manier willen plaatsen die het evenwicht dat je hebt gecreëerd nog steeds bewaart. En voila, je hebt met gemak een warme woonkamer gecreëerd.