Heb je te maken met wespen in huis? In dat geval is het belangrijk om uit te zoeken, of er sprake is van een wespennest. Dit geldt niet alleen voor een bewoond huis, maar zeker ook voor een sloophuis. Tijdens de sloopwerkzaamheden wil je niet dat zoemende wespen je storen. Laat staan, dat deze geelzwarte beestjes je steken. Een wespensteek is niet alleen bijzonder pijnlijk, ook kan de steek gevaarlijk zijn voor mensen die een wespenallergie hebben. Zeker als deze beesten in je hals of keel steken. Reden genoeg om in de zomer alert te zijn op de aanwezigheid van wespen in en rondom een woning. In dit artikel geven we een aantal tips voor wespen in huis.

Een wespennest achterhalen en laten verwijderen

Mocht je meerdere wespen opmerken, dan kan er sprake zijn van een wespennest in of rondom je huis. De kans dat het wespennest binnen je woning ontstaat is bijzonder klein. De aanvliegroute is te ingewikkeld, waardoor wespen naar een alternatieve plek zullen zoeken. Een goed voorbeeld van zo’n alternatief is de holte tussen een buiten- en binnenmuur. Via kleine kieren in de muur, bijvoorbeeld door een kapotte voeg, kan een wesp in deze holte komen. Het verwijderen van een wespennest is in zo’n geval bijzonder lastig. In het bijzonder wanneer je hier zelf aan wilt beginnen!

Professionele hulp bij een wespennest

Een wespennest verwijderen is dan ook een goed voorbeeld van een klus, die je het beste aan een professionele ongediertebestrijder over kunt laten. Ongediertebestrijders beschikken over de kleding en hulpmiddelen om de wespen te doden en het nest weg te halen. Het is belangrijk dat alle wespen dood gaan, om te voorkomen dat je al snel te maken hebt met een nieuwe wespenplaag in of rondom je woning. Pas op met het gebruik van bestrijdingssprays. De kans is groot dat de wespen agressief gedrag gaan vertonen. De kans is dan groot dat ze je zullen aanvallen.