Per jaar komen er honderden sloopopdrachten binnen bij professionele sloopbedrijven. We zien dat bepaalde soort sloopopdrachten wel heel erg vaak binnenkomen bij ons en onze concullega’s. We willen graag in deze blog uiteenzetten welke opdrachten we nu echt vaak tegenkomen en wat dit inhoudt.

Vloer slopen

Veruit één van de meest voorkomende opdrachten, is het verwijderen van een bestaande vloer. Het gaat hierbij meestal om een tegelvloer of plavuizen. De reden hiervoor is eigenlijk vrij simpel. Het is namelijk erg veel werk om een tegelvloer of plavuizen te verwijderen. Veel mensen willen deze tegelvloeren graag vervangen voor bijvoorbeeld een gietvloer. Dit zien we zeker in de gevallen wanneer iemand een nieuwe woning heeft gekocht.

Tussenmuur slopen

Er wordt ons ook regelmatig verzocht een offerte op te stellen voor het slopen van een tussenmuur. Vaak zijn deze muren in oudere woningen geplaatst met het idee om ruimte efficiënter te kunnen benutten. Desalniettemin zie je steeds vaker dat woningen eerder uit een bepaald aantal grote en open ruimte bestaat, in plaats van vele kleinere kamers en hoeken. Een tussenmuur slopen kan vrij snel gaan, al is het wel erg belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Er lopen immers vaak leidingen door deze tussenmuren!

Schuren slopen

Het slopen van een schuur komt ook regelmatig voorbij op onze administratieve afdeling. Het idee is eigenlijk dat men steeds minder vaak de fiets nodig heeft om van A naar B te reizen aangezien velen een auto hebben. Hierdoor heeft de schuur een minder grote noodzaak. Velen kiezen er daarom voor om de schuur te laten slopen. In veel gevallen levert dit een flinke toename op in het totale tuinoppervlak.

Zelf slopen?

Een aantal van de bovengenoemde zaken zou je ook zelf kunnen doen. Het slopen van een tussenmuur en een vloer is bijvoorbeeld goed te doen wanneer je het juiste gereedschap hebt en goed weet waarmee je rekening moet houden. Het is echter wel erg prettig om dit relatief zware werk te kunnen uitbesteden!