Sommige sloten en hangsloten hebben een codecombinatie, die door de eindgebruiker zelf kan worden aangepast. Deze sloten worden met cijfers geleverd waarmee een code kan worden samengesteld en deze sloten zijn volledig mechanisch. Als je bijvoorbeeld de sleutel van een hangslot verliest dat aan de deur van jouw opslagunit of aan iets anders dat je beveiligt hangt, moet je meteen een heel nieuw hangslot aanschaffen. Met deze nieuwe sloten kun je echter zelf in enkele seconden de slotcode veranderen in een nieuwe code zonder het slot te hoeven verwijderen.

De sloten hebben de cijfers 1-8 op de voorkant van het slot staan. Wanneer je ze koopt, moet je om de sleutels voor code één en code twee vragen en je krijgt ook een zogenaamde ‘hoofdsleutel’ waarmee je de codes altijd kunt aanpassen. Als je extra sleutels voor de ongebruikte codes nodig hebt, kun je het geautoriseerde servicecentrum bellen waar je het slot oorspronkelijk bij hebt besteld en dan kunnen ze je nog meer sleutels verstrekken.

Als je naar de cijfers kijkt, kun je nooit achterhalen wat de huidige code is. Je ziet alleen de cijfers 1-8 die met de klok mee op het slot staan. Het wijzigen van de code wordt altijd door de eindgebruiker gedaan en is heel eenvoudig:

Plaats de hoofdsleutel in het slot en zet deze in de richting van de huidige code en draai de hoofdsleutel dan vervolgens in de richting van de nieuwe slotcode.

De code kan worden ingesteld op elk nummer van 1-8 en in elke richting.

Je kunt bijvoorbeeld van 1 naar 3 of van 7 naar 2 gaan.

Zodra je de hoofdsleutel richting de nieuwe code draait, kun je met de oude sleutel het slot niet meer openen en moet je dus de nieuwe sleutel gebruiken.

Oude codes kunnen wel steeds opnieuw worden gebruikt.

De hoofdsleutel wordt alleen gebruikt om de code te wijzigen en het zal het slot niet bedienen.

Zoals je al ziet is dit een hele eenvoudige procedure. Het is net alsof je 8 sloten koopt voor de prijs van één. Met deze sloten kun je, wanneer je een sleutel kwijt bent, binnen enkele minuten je slot een nieuwe sleutel geven.

Elke reeks sloten heeft zijn eigen geregistreerde codes en kan daarom alleen maar bij erkende servicecentra worden gekocht. Ze kunnen kunnen je ook helpen als je vragen hebt over de sloten.

Ben je op zoek een Slotenmaker in Dordrecht? Neem contact met ons op!