Als je bezig bent met een verbouwing, dan kan het handig zijn om goed na te denken over wat je nieuwe inrichting van je woning of kamer zal worden. De inrichting is namelijk vaak afhankelijk van de bouw van de ruimte, maar als je de boel toch op de schop neemt, dan kun je hier van te voren al rekening mee houden. In deze blog geven we je een aantal goede ideeën voor de inrichting van een slaapkamer en hoe je hier met de verbouwing al rekening mee kunt houden.

Een slaapkamer er een schuin dak

De meeste rijtjeswoningen in Nederland hebben een schuin dak. Dat betekent, wanneer er op de zolder een slaapkamer is, dat de slaapkamer een schuine wand zal hebben. Dat kan het soms wat lastiger maken om een goede indeling te maken. Zeker wanneer je een wat hoger bed hebt, zoals een boxspring, dan kun je deze beter plaatsen tegen een rechte wand.

Een slaapkamer met een hoek

Niet alle kamers in je woning hoeven per se recht toe, recht aan te zijn. Soms zal er, vanwege een onconventionele indeling van een bepaalde kamer, er een hoek of inham kunnen ontstaan in de slaapkamer. In dat geval kan het handig zijn om de inham te benutten als opbergruimte door er bijvoorbeeld wat planken te maken of de inham om te bouwen tot een kast.

Een nieuw bed aanschaffen

Misschien is de ruimte nu dusdanig anders dat je liever een nieuw bed aanschaft. Je kunt eventueel een tweedehands bed kopen, al zul je waarschijnlijk wel het matras willen vervangen. Wij adviseren je om dan een kijkje te nemen op de website van matrassenman.nl voor als je een nieuw matras wil kopen. Of het nu gaat om een matras voor een ledikant, of een voor een boxspring.