Een bedrijf werkt vaak met tal van stoffen als er producten gemaakt worden. Dit zijn niet altijd onschuldige stoffen en zeker als er met gas gewerkt wordt kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen. Om er voor te zorgen dat deze situaties zo snel mogelijk opgemerkt worden kies je het beste voor een goed en passend gasdetectiesysteem.

Voor één gas

Omdat ieder bedrijf anders is en met andere stoffen werkt is het niet altijd even evident welke gasdetector je het beste kunt aanschaffen. Het is daarom zaak dat je op voorhand goed bekijkt waarvoor je het systeem wilt gebruiken. Wordt er slechts met één gas gewerkt dan is de aanschaf van een single gas detector al voldoende. Deze detector meet één gas en is een betrouwbaar apparaat dat ook nog eens lang meegaat.

Voor meer gassen

Wordt er met meer soorten gas gewerkt? Dan is de keuze voor een PID meter of een multi gas detector wijzer. Beide apparaten kunnen meer soorten gas tegelijk detecteren en daarnaast ook nog eens aangeven om welke soorten gas het gaat. Een PID meter heeft als belangrijkste extra dat deze ook bepaalde andere soorten stoffen waaronder zuurstof, vluchtige stoffen en bepaalde gifstoffen kan meten.

Kies wat bij je onderneming past

Kijk altijd goed wat je nodig hebt voor je bedrijf. Hoe meer een meter kan hoe duurder deze zal uitvallen. Het is zeker niet zo dat een meter waarmee je meer gassen kunt detecteren altijd de beste keuze is voor een bepaald bedrijf. Als je ook voldoende hebt aan een meter die één soort gas meet is het zeker geen slechte keuze om deze te nemen. Als je het zelf moeilijk vindt te bepalen met welke detector je het beste uit de voeten kunt win je op voorhand het beste extra informatie in.