Het is mogelijk om een totaal nieuwe woning te maken waar je weer jaren mee vooruit kan. Natuurlijk is het dan wel heel erg belangrijk om de juiste basis te creëren. Dit is mogelijk met een gietvloer. In deze blog vertellen we je waarom een gietvloer zo interessant is voor in een nieuw interieur. Lees deze blog snel uit en werp ook een blik op onze andere blogs. Er zit vast meer interessants voor je tussen. 

De geschiedenis van de gietvloer

We leven in een interessante en aparte tijd waarin grenzen zoals ze vroeger bestonden niet meer aanwezig lijken te zijn. Neem ons moderne interieur. Dit is in de loop van de jaren behoorlijk veranderd. Was er vroeg nog wel een duidelijke aanwijzing hoe zo’n interieur moest zijn, tegenwoordig lijkt iedereen gewoon lekker te doen waar hij of zij zin in heeft. En dat is is prima. We hadden het ons 30 jaar geleden niet voor kunnen stellen dat in een residentiële context elementen verwerkt zouden worden uit de industriële context. Neem bijvoorbeeld oude fabriekslampen of hout dat altijd op de bouwsteigers gebruikt is. Daar worden nu dus gewoon meubels van gemaakt. Ook steigerbuizen zien we in dit verband opduiken in onze 21ste eeuwse interieurs. Wonderlijk, maar waar. 

De gietvloer als sterke basis

We richten ons even op de basis van al dit moois: de gietvloer. Het leuke van gietvloeren is dat ze in zoveel verschillende kleuren komen. Zo kun je dus altijd de juiste voor jou ontwerp vinden. Ze zijn gemaakt van kunststof, dit maakt hen sterk en slijtvast. Geen wonder ook dat ze deze eigenschappen hebben, want in de industriële en medische context moesten ze zich om begrijpelijke redenen bewijzen op het terrein van draaglast en hygiëne. Deze punten maakt hen nu ook in de residentiële context een geschikte basis voor een interieur. Starters en jonge ouders maken er een sport van om de mooiste gietvloer uit te zoeken bij hun woonidee.